Introductieles meditatie 10 oktober Drachten

dsc_8566-95
Noteer alvast in je agenda:

dinsdagavond 10 oktober
introductieles meditatie in Drachten

Wordt vervolgd…

The making off… Foto’s van Rieky door Siem Akkerman

DSC_6096

DSC_8435

DSC_8620

DSC_8700

Het werd hoog tijd om eens wat nieuwe plaatjes te schieten. Fotograaf Siem Akkerman wilde zich er wel aan wagen. Met succes! Maar het was vooral ook erg gezellig met Siem en met Herman als stoelmassagemodel. Hier een indruk van de sessie. De definitieve plaatjes zie je nog wel verschijnen. O ja, eventuele onvolkomenheden zijn volledig aan mij als model te wijten ;-).

Open les gemist?

wudang-taiji-rieky-takken-foto-siem-akkerman-dsc_6173-157 Heb je de open lessen gemist? Je kunt altijd een losse les volgen om te ontdekken of Wudang fitness, taiji (tai chi) of de speciale training voor 60-plussers iets voor je is. Een losse les kost € 10,00. Koop je daarna een strippenkaart, dan is de 1e les gratis. De tijden en locaties vind je onder de knop Lesrooster. Wel graag even aanmelden: Mail naar riekytakken@dyndao.nl of bel 06-29323108.

Let op: Wudang fitness op woensdagavond is vol. Heb je interesse in die les, laat het me even weten. Wie weet, komt er binnenkort een plekje vrij.

Workshop Qiuping Lin juni 2016

Piepklein stukje workshop taiji 24-vorm tijdens het Bao Trieu trainingsweekend in Groningen op 18 en 19 juni. Onder leiding van meervoudig Chinees en wereldkampioene Qiuping Lin.

Dyn Dao was vroeger Rieky Takken SPORT

Dyn Dao is sinds oktober 2015 de naam voor wat vroeger Rieky Takken SPORT heette. Toen ik in 2008 begon, gaf ik alleen nog sportlessen. Wudang fitness om precies te zijn. Later kwamen daar stoelmassages bij, taiji en meditatie. En dat is nou niet echt wat mensen onder sport verstaan. Vandaar de nieuwe naam.

Taiji-workshop Rotary Scherpenzeel-Woudenberg

Zondagochtend 19 april was de Rotary Club Scherpenzeel-Woudenberg te gast in de tuin van het Karmel Klooster in Drachten. Er stond een workshop taiji 24-vorm op het programma. Het was een erg leuke ochtend waarin we tijd hadden vrijgemaakt voor wat achtergrondinformatie over taiji. Uiteraard heb ik allereerst uitgelegd hoe je op een gezonde manier kunt staan, zodat voor de deelnemers de training al was begonnen vanaf het moment dat ik van wal stak. Daarna hebben we een aantal oefeningen gedaan om na anderhalf uur af te sluiten met de hele taiji-vorm. “Wat jammer dat je niet bij me in de buurt woont”, zei een van de deelnemers na afloop, “anders was ik meteen bij je op les gekomen.” Met dat compliment op zak kon ik tevreden naar huis. Bedankt, Rotary.

Provincie Fryslân: Wudang fitness maandagochtend en vrijdagmiddag

In het provinciehuis in Leeuwarden geef ik twee keer per week Wudang fitness. Medewerkers kunnen de kosten via het IKB betalen van hun bruto salaris.

Voor wie de week sportief wil starten is er een les op maandag van 8.00 – 9.00 uur. Wie liever sportief eindigt is welkom op vrijdag van 12.00 – 13.00 uur. In principe zijn de lessen in de Loft, maar soms is daar een andere activiteit gepland. Kijk daarom altijd voor aanvang even op het aankondigingsscherm waar de les plaatsvindt.

Werk je bij de provincie en wil je een keer meedoen om te ontdekken of Wudang fitness iets voor je is? Meld je aan via de mail (riekytakken@dyndao.nl) of telefoon (06-29323108) en dan zie ik je in de les.

Gemeente Smallingerland: taiji elke dinsdag en donderdag

Speciaal voor medewerkers van de gemeente Smallingerland mag ik elke dinsdagmiddag om 12.00 uur en donderdagochtend om 8.00 uur aantreden voor een uur taiji. Het zijn twee leuke groepen enthousiaste deelnemers die regelmatig ventileren dat de taiji-training een positief effect heeft op hun werk. En dat is nou precies waar we het voor doen.

Taiji en Chinese stoelmassages tijdens vitaliteitsdag gemeente Smallingerland

Donderdag 20 november 2014 had de gemeente Smallingerland voor haar medewerkers een vitaliteitsdag in petto. Om 8.00 uur mocht ik aantreden voor een taiji-les en van 9.00 tot 15.30 uur heb ik bijna non-stop stoelmassages gegeven. Met als eregast op mijn ‘stoel’: burgemeester Tjeerd van Bekkum.

Taiji bij Philips

In maart 2015 is Philips gestart met een compleet vitaliteitsprogramma dat is opgezet door de Health Club In Company. Werknemers kunnen deelnemen aan diverse sporten. Eén daarvan is taiji: elke donderdag van 12.00 – 13.00 uur.