Even voorstellen

Tekstschrijver / publicist voor artikelen in magazines, boeken en websites

Tekstschrijvers heb je in alle soorten en maten. Zelf schrijf ik tegenwoordig vooral artikelen. Bij voorkeur over thema’s die ertoe doen en liefst vanuit interviews met mensen die een interessant verhaal hebben. Die artikelen krijgen een plek in magazines, boeken en op websites. En omdat je een artikel niet los kunt zien van het medium waarin het verschijnt, denk ik graag mee over de invulling van bladformules, boeken en websites waarbinnen de artikelen verschijnen. Waarom noem ik mezelf ook publicist? Omdat ik niet alleen maar de boodschappen van anderen wil verwoorden. Soms wil ik gewoon een onderwerp belichten vanuit een invalshoek waarvan ik denk dat het interessant is. Zo ben ik twintig jaar geleden begonnen met schrijven en dat heb ik onlangs met veel plezier weer opgepakt.

 

Thema’s gezondheid, welzijn, persoonlijke ontwikkeling

Thema’s die me het best liggen – en waarmee ik aardig wat ervaring heb opgedaan – hebben te maken met gezondheid, welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Is het niet direct, dan wel indirect. Denk dus niet alleen aan ouderenzorg, gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg, maar ook aan sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam produceren. Dus zoek je iemand die onderwerpen uit deze hoek treffend kan verwoorden? En misschien zelfs kritisch wil beschouwen? Dan ben ik je vrouw! Op voorwaarde dat we qua visie op één lijn zitten. Want om tekstschrijvers iets te laten schrijven waar ze zelf niet in geloven, daar geloof ik niet in. Denken we hetzelfde over zaken, dan werkt dat wel zo plezierig en krijg je het beste resultaat.

 

Ervaring als allround tekstschrijver

Trouwe opdrachtgevers vragen regelmatig of ik ook tijd heb om te schrijven voor een ander medium: een folder, een advertentie of een complete website. Laat ik nou van oorsprong een allround tekstschrijver zijn, die in de loop der jaren ervaring heeft opgedaan bij full service reclamebureaus. Dus als ik die kennis en kunde nog eens kan inzetten voor een speciale opdracht, dan doe ik dat met veel plezier.

 

Samenwerking met SEO copywriter Herman Mulder

Moet een website geoptimaliseerd worden voor de zoekmachines of is er sprake van een heel omvangrijke opdracht, dan werk ik samen met SEO copywriter Herman Mulder. Superhandig, want hij is niet alleen mijn partner in het werk, we genieten ook onder één dak van onze twee dochters. Met één telefoontje heb je dus meteen twee tekstschrijvers te pakken.

Reacties zijn gesloten.